|
|
|
Który wybrać kij ? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu
|
Oklaski: 0
|
|
Który wybrać kij z tych 3 ?
1.Shimano Alivio CX Specimen 3.66m/ 3lb 3 składy
2.Daiwa Black Widow Carp 3.60m / 3lb 3składy
3. Tandem Baits Challenger 3,66m/ 3,5 lb
Miał ktoś może styczność z tym sygnalizatorem: Ultimate Redmire Baitalarm?
Podrawiam
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/07/29 21:51 Przez Opel.
|
|
|
|
O: Który wybrać kij ? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu
|
Oklaski: -1
|
|
Ja polecam daiwe . Używam Daiwy , inne modele co prawda i jestem bardzo zadowolony .
|
|
|
|
|
|
|
|
O:Który wybrać kij ? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu
|
|
|
Z tego co mi wszyscy polecali to shimano. Sam przymierzam się do kupna tego kijka.
|
|
|
|
|
|
|
|
O:Który wybrać kij ? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu
|
Oklaski: 2
|
|
Żeby móc konkretnie polecić który lepszy trzeba by było łowić wcześniej na wszystkie trzy.Ja holowałem kiedyś kilka rybek na aliwiakach i powiem że nie było się do czego przyczepić.Lubię ogólnie serie aliwio bo jest to to co lubię czyli dobry stosunek jakości do ceny.Dla przykładu;rzadko wyskakuje na spining więc sie nie chciałem wykosztować i kupiłem do tego celu kołowrotek Aliwio za około 80zł kolega równo ze mną kupił Dama za 300zł.Mój był eksploatowany wiele częściej a gdy po czasie spotkaliśmy sie nad wodą mój chodził jak marzenie jego ledwo zipał.Innym razem koledzy kupili dwa kije spiningowe pierwszy Aliwio drugi Jaksona zaczęliśmy porównywać i wyszło że to chyba te same blanki bo pracowały tak samo i prócz koloru niczym się nie różniły o co więc chodziło a o to he he że Aliwio kosztował 130zł a jakson prezentował niby wysoką półę i trzeba było dać 210zł.Co do Daiwy widzę że wielu jest nią zainteresowanych,jeszcze jej w rękach nie miałem więc sam jestem ciekaw jak sie prezentuje w porównaniu do aliwio.
|
|
|
|
|
|
|
|
O: Który wybrać kij ? 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu
|
Oklaski: 3
|
|
Ja mam alivio 3.90 / 2 składy i moge polecić w 100% ten kij super pracuje, nie miekki nie twardy zresztą już gdzieś tutaj go opisywałem.
Daiwa miałem okazje porzucać kilka razy 2 cześciówką 3.5lbs i ogolnie zawsze miałem zdanie ze 3,5lbs jest juz dla mnie za twardym kijem no ale Daiwa Black Widow jak na kilka minut wrece też mi przypasowała nie jest za twarda jak na 3.5 ,a osiagi rzutowe i moc przy holu bedą zapewne bardzo dobre.
pozdroo
|
|
|
|
|
|
|
|
O: Który wybrać kij ? 2 tygodni(e), 6 dni temu
|
|
|
Ja myślałbym nad Daiwą ! Ale shimano nie są złe. Trafnego wyboru pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/08/19 12:29 Przez osesek.
|
|