• Home
  • CTS
  • Forum
  • Artykuły
  • Wywiady
  • Galeria
  • Łowiska
  • Szukaj
  • Ekosystem
  • Tapety
  • Centrum Teamowe
Ostatnio na forum
  • O:PRZEPIS NA KULKI
    WISLA BANDIT 5.2.2012 2:35
    sew694 4.2.2012 22:50
    narledgraf 4.2.2012 21:59
  • Buy As Seen On TV Products Cheap Price
    scoussylymn 4.2.2012 21:20
  • O:Łowisko "SAZAN"
    WISLA BANDIT 4.2.2012 21:08
    karp11 4.2.2012 20:56
    karp11 4.2.2012 20:55
    WISLA BANDIT 4.2.2012 20:47
    karp11 4.2.2012 20:29
  • O:Masakra, Nie poradzę sobie chyba!!!
    okon27 4.2.2012 18:59
Więcej...
Warto zajrzeć

"Na amury" - analiza przynęt

MOJE KULKI PROTEINOWE

PIERWSZY MIX, PIERWSZE KULKI

PRZYNETA DOPALONA

KARPIE W GRĄŻELACH

Fox Micron SX vs. Delkim Plus

BENSON CELEBRYTA - HISTORIA PRAWDZIWA

BEZ NĘCENIA NIE MA ŁOWIENIA

WYBIERAMY ODPOWIEDNI KOŁOWROTEK

POLECANE TEMATY:

1.Kulki proteinowe domowym sposobem - Konrad Jasik

2.Marker - zrób to sam - Aleksander Jojko

3.Wędzisko - co warto kupić?

4.Foc Micron SX vs. Delkim Plus

5.Karpiarz polski - Darek Mirek

6.Znakowanie ryb, a etyka wedkarska - Tomasz Kocoń

Centrum filmowe
  • Strona główna
  • Carp Team Sport movie
  • "Underwater" - pod wodą
  • Znani karpiarze
  • Wody karpiowe
  • Karpiowe klamoty
  • Kuchnia karpiowa

• Ostatnie dyskusje
  • Kategorie
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Carp Team Sport Forum
Forum Główne
Sprawy bieżące

BRUTALNA RZEŻ.....
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: BRUTALNA RZEŻ.....
Przybornik Forum
  • Nowy wątek
  • PDF
  • Najnowsze
Marcin Janic
CarpTeamSport Catch&Release
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
ICQ#: 4162713 Płeć: Mężczyzna marcin.janic@o2.pl Miejsce: Miasteczko Śląskie Urodziny: 11/18
BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 21
nic nie napiszę, trzeba zobaczyć te zdjęcia...

www.smog.pl/txt_gfx_audio/38312/brutalna_rzez_delfinow/

Jesteśmy ludźmi z pasją, nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć!!!
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
osesek
Platinum Boarder
graphgraph
O:BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 2
Tyle się pisze o tym jaka na "Zachodzie" jest wysoka kultura,świadomość i jak daleko nam do niej itp. bzdety, ale po tych i podobnych obrazach których nie brakuje z tej tzw. "cywilizowanej" Zachodniej Europy absolutnie to nie wynika Wszędzie są zwyrodnialcy w jednakowym stopniu i my nie odbiegamy myślę od "tej średniej" i nie powinniśmy mieć kompleksów jako Polacy, a wręcz przeciwnie, u nas podobna sytuacja obojętnie z udziałem jakich zwierząt była by karana.

Ostatnio zmieniany: 2010/09/02 08:16 Przez osesek.
Andrzej
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kulpuh
Expert Boarder
graphgraph
O:BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 1
rzez niesamowita

ANDRZEJ WALCZAK
BIELSKO BIAŁA
Gold Boarder
graphgraph
O:BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: -5
Podaję link do strony dla ludzi o mocnych nerwach zobaczcie jak może być popieprzony ten świat.
HCfor - Brutalne Oblicze Świata
www.hcfor.pl/

Każda porażka dodaje mi siły, kazde zwycięztwo wznosi na wyżyny...
padne-powstane, wstane - będzie pozamiatane...
Jarek-b11
Senior Boarder
graphgraph
Przesada Osesku.
A u nas karpii sie nie zabija???w okresie świąt miliony giną ,są przetrzymywane w miskach,wannach zdychają w męczarniach tylko w imię tradycji "bo wigilia bez karpia?"
A świnie czy krowy to myślisz że humanitarnie są uśmiercane??swoją drogą ciekawe co by powiedzieli Hindusi na nasze rzeźnie a w nich krówki (dla nich święte).

Nie chce tu nikogo bronić .Mi też żal tych zwierząt.
Ale rzecz ma miejsce na niegościnnych wyspach owczych gdzie grindwale są źródłem żywności dla mieszkańców niegościnnych Wysp Owczych.

Tomasz K
Gold Boarder
graphgraph
O:BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 6
I tu się zgodzę całkowicie z Jarkiem.Przykładem może być to że w wielu zazwyczaj bardziej cywilizowanych krajach od naszego dawno temu zabroniono połowu na żywą rybę.Gdyby spojrzeć na to z boku to jak wielkim trzeba być gno..m żeby wbić w rybę kotwiczkę i nią rzucać w wodę ale my to robimy od zawsze i tego nie zauważamy tak jak oni nie widzą nic złego w zabijaniu grindwali.Tylko jak by temu co łowi na żywca kazano wbić kotwicę w plecy swojego kota albo psa to by nie umiał bo żal piszczał będzie a rybie lepiej bo śnie po cichaczu nie piszczy z bólu nie ujada.Oni wchodzą do wody i zabijają jak najszybciej a nasi wędkarze potrafią tak się znęcać godzinami (nim twardszy karaś tym dłużej będzie cierpiał)a giną tak w naszym kraju setki tysięcy ryb dziennie więc może akurat w tym wypatku nie oceniajmy innych.

Marcin Janic
Admin
graph
ICQ#: 4162713 Płeć: Mężczyzna marcin.janic@o2.pl Miejsce: Miasteczko Śląskie Urodziny: 11/18
O:BRUTALNA RZEŻ..... 1 Rok, 5 mies. temu Oklaski: 21
Nie wygląda to na szybką i skuteczną śmierć....szybka i skuteczna śmierć byłaby pewnie przez strzał w konkretną częśc ciała, aby zwierze w momencie padło a naparzanie kosami i pałami nie wyglada mi na coś lepszego czy bardziej cywilizowanego, niz nasi "wędkarze"... poza tym zasłaniając się różnicami kulturowymi możemy np: wytłumaczyć, dlaczego w krajach arabskich można zabić kobietę bez powodu i nie poniesć za to żadnych konsekwencji, wystarczy byc facetem. Czyli to ma być wytłumaczenie takiego, a nie innego zachowania??

Jarek-b11
Senior Boarder
graphgraph
Akurat walenie z giwer do takiego "byka" było by tak samo skuteczne jak strzelanie z procy a ten ssak odczuwał by większy ból (zresztą nie jestem na 100% przekonany czy zwierze odczuwa bul w takim stopniu jak ludzie) przerwanie rdzenia kręgowego to najpewniejsza ,najszybsza i najmniej bolesna śmierć. Jasne że zawsze jest jakiś odsetek tylko ogłuszonych lub rannych zwierząt ale we wszystkich masowych ubojach tak jest.

Tomasz K
Gold Boarder
graphgraph
Ja tylko zwróciłem uwagę że widzimy coś u innych a u siebie nie widzimy a ty tu coś o Arabkach.Z tematem żywca nie ma co na forum wyskakiwać bo wiadomo że Polscy wędkarze uwielbiają ten sposób torturowania zwierząt.Arab podcina kozie gardło i czeka aż padnie my patrzymy na to i mówimy że to znęcanie się ale jak kolega obok napier...płotką z wbitą kotwicą o wodę aż padnie z wycieńczenia to jest kul.On to robi żeby wyżywić rodzinę a nasi to robią bo .......

Marcin Janic
Admin
graph
Jeśli jest to dozwolone przez prawo i przyjete oraz zaakceptowane przez ogół, to jest to coś normalnego dla danego społeczeństwa. Chodzi mi o łowienie na zywca, możemy sie kłócić, czy nabijanie na hak rybek jest moralne czy nie, potem czy nabijanie na hak turkucia podjadka jest moralne i dobre czy nie, nastepnie będą robaki i inne małe żyjątka.

Osobiście, kiedy zaczynałem łowienie, to łapałem również na zywca i musze powiedzieć, że to jest jedna z bardziej ekscytujących technik łowienia, kiedy spławik z zywcem znika pod wodą, a ty liczysz metry wywijanej żyłki i czekasz na ten odpowiedni moment do zacięcia. Oczywiście zawsze jest to kosztem czegoś, w tym przypadku cierpi żywiec, ale czy aż tak bardzo i aż tak bardzo negatywnie wpływa to na ekosystem wodny, żeby to aż tak negować i bluzgać za to wedkarzy... ja osobiście uważam, że nie...

Tomasz K
Gold Boarder
graphgraph
więc nie wiem czy w ogóle wiesz o czym piszesz cyt"Jeśli jest to dozwolone przez prawo i przyjete oraz zaakceptowane przez ogół, to jest to coś normalnego dla danego społeczeństwa" więc czy napisany przez ciebie temat cyt"Brutalna rzeź" i opis jaki do tego dałeś jest na pewno trafny bo taka jest ich kultura i ich prawo i ich ogół to akceptuje a ty przedstawiasz ich jako brutalne świnie po czym bronisz czegoś identycznego tylko akceptowanego przez twój ogół i ciebie. Żebyś bardziej zrozumiał o czym piszę to dam ci przykład;taki Duńczyk znajduje w necie filmik jak nasz ulubieniec Żuczek zbroi żywą rybę nie wiedząc że to taka (że tak to nazwę nasza kultura a raczej wasza bo ja się pod tym nie podpisuję) umieszcza film w necie i opisuje-patrzcie co robią Polacy jak tak można,jaka znieczulica na cierpienie BRUTALNI RZEŹNICY itd itd.W tedy pewnie ty to widząc czół byś się nie za miło bo patrząc na to co piszesz ten Duńczyk opisuje twoją "kulturę" choć nie ma o niej pojęcia.Ale ty robisz to samo ściągając zdjęcia z netu i bez zrozumienia co one tak naprawdę przedstawiają opisujesz je cyt"nic nie napiszę, trzeba zobaczyć te zdjęcia..." No chyba że tym tekstem i zdjęciami chciałeś zwrócić uwagę na to że na Wyspach Owczych nie używają maty karpiowej a ja nie zrozumiałem:)

Ostatnio zmieniany: 2010/09/04 15:12 Przez Tomasz K.
Marcin Janic
Admin
graph
Właśnie, nic nie napisałem, a tylko chciałem wywołać konstruktywną dyskusję i chyba mi się udało. Chodzi o przedstawienie swoich poglądów, ja jestem Polakiem i staje za - jak ty to nazywasz - "klientami" Śląskie Portalu, za polskimi karpiarzami, za moimi ludżmi, którzy kochają to co robią, uważają nasze karpiarstwo za hobby, za sposób na życie i czynnie uczestniczą w budowaniu karpiarstwa w Polsce... wiem, że mogę na nich liczyć i oni wiedzą, że mogą liczyć na mnie, nikt nikomu nie patrzy na ręcę, nikt nikogo nie krytykuje za jego poglądy, rozumiemy się bez zbędnych pytań typu:czemu? dlaczego? jak? i właśnie w tym tkwi siła nas Polaków..

A krytyka innych jest czymś normalnym, jestem w Holandii i wcale się nie wstydzę, że jestem Polakiem nad wodą, a raczej jestem dumny, mimo że jestem świadomy tego, jak nas postrzegają tutaj. Wiem tez, że wystarczy krótka rozmowa nad wodą z Holendrami, żeby Ci zmienili o nas zdanie..wystarczy, że widzą, jak się zachowujemy i że nie odbiegamy w żaden sposób od ich zachowania.. tak jak w Polsce, tak i w Holandii i na całym świecie zdarzają się zwyrodnialcy i pewne sytuacje trzeba potępiac i o tym pisać...

Tomasz K
Gold Boarder
graphgraph
Piękną mowę napisałeś,znów nie na temat ale ok.Ja na koniec tematu napisze tylko że w internecie jest coraz więcej portali które żeby zwiększyć sobie klientelę lub oglądalność wywołują sztucznie poruszenie wśród ludzi.Żeby ludzie komentowali, klnęli jedni na drugich i się wyzywali portale te specjalnie umieszczają tematy kłócące Polaków ze Ślązakami,Polaków z Niemcami,właścicieli golfów z właścicielami toyot itd.Wystawiane są też tematy takie jak ten o którym tu mowa gdzie autor wiedząc jak jest kryje prawdę a pisze pisze pierdoły typu jakie to okrucieństwa ci ludzie wyprawiają jest to zrobione pod publikę i żeby nałapać głupków do komentarzy bo większa afera to większa oglądalność(znamy to nawet z portali dla pasjonatów karpiarstwa).Łapie się taki głupek na widok zakrwawionej wody w zatoce i pisze że Duńczycy to gnoje a sam za cztery miesiące idzie do reala ładuje karpia do reklamówki potem torturuje go dwa dni w chlorowanej zamydlonej wodzie potem nieudacznie zabija piętnaście minut i sam nie zauważa że funduje mu taką gehennę jakiej żaden z tych delfinów nigdy nie dozna. Nie dajmy sie łapać na takie pierdoły i nie przenośmy tego łapania głupków na portal który ma służyć czemuś innemu.

Ostatnio zmieniany: 2010/09/04 17:41 Przez Tomasz K.
Marcin Janic
Admin
graph
tak, jestem bardzo zły, że podjąłem temat taki, a nie inny, a ludzie wyrażający swoje zdanie też są niedobrzy, że wyrażają swoją opinie, forum nie jest do wyrazania swoich opini, a wogóle "pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy, to h*(nic)j... hehehe niezły miszmasz

frannyberry
Junior Boarder
graphgraph
.. 1 Rok, 3 mies. temu Oklaski: 0

Ostatnio zmieniany: 2010/10/09 20:47 Przez Marcin Janic.
frannyberry
Junior Boarder
graphgraph
CpaCzlBtWNnsGe 1 Rok, 3 mies. temu Oklaski: 0

Ostatnio zmieniany: 2010/10/09 20:45 Przez Marcin Janic.
frannyberry
Junior Boarder
graphgraph
.. 1 Rok, 3 mies. temu Oklaski: 0

Ostatnio zmieniany: 2010/10/09 20:46 Przez Marcin Janic.
Do góryStrona: 1
Carp Team Sport Forum
Forum Główne
Sprawy bieżące
Polska wersja: JoomlaPL.com Team